Øreakupunktur

En særlig vej til velvære

Øreakupunktur er en hurtig og effektiv behandlingsform, som kan lindre smerter og behandle ubalancer i hele kroppen.

Der findes to former for øreakupunktur. Den ene er den kinesiske øreakupunktur, som er en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Denne form har været anvendt i flere hundrede år i Østen.

Den anden er den vestlige øreakupunktur (Auriculoterapi). Denne form har sin oprindelse i 1950’ernes Frankrig, hvor lægen Paul Nogier fra Lyon, efter mange års studier, fandt ud af, at øret afspejler hele kroppen og alle organerne. Metoden har siden 1990 været anerkendt af WHO som behandlingsmetode, og Paul Nogier blev i 1996 indstillet til Nobelprisen i Medicin for sine opdagelser.

De to metoder er overvejende enige om placeringen af skelettet, organerne og nerverne på øret. Men fastsættelsen af sygdomme og ubalancer er forskellige, og det er det, der gør de to metoder forskellige.

Jeg benytter mig af begge metoder og vælger udfra de symptomer, der viser sig. Den ene metode udelukker ikke den anden, og jeg kan derfor sagtens bruge begge metoder i én behandling.

Jeg bruger små tynde, sterile engangsnåle i ørerne ved enkeltbehandlinger i klinikken. Ved øreakupunktur kan man også anvende ASP-nåle (permanåle), som er små nåle, der bliver siddende i øret 2-14 dage. Disse nåle bruger jeg i de situationer, hvor jeg vurderer, at behandlingen giver mening.

En behandling koster 450 kr.

Øreakupunktur kan med fordel benyttes ved:

  • Alle former for smerte

  • Hovedpine og migræne

  • Stress

  • Slankebehandling – særligt når vægttabet er gået i stå

  • Rygeafvænning